Biztosításközvetítés Hitelközvetítés Megtakarítás és befektetés Értékpapír

A fenntarthatósági követelmények figyelembevételéről szóló, szerződéskötést megelőző tájékoztatás a 2019/2088 számú EU rendelet (SFDR) alapján: 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket arról, hogy a biztosítási alapú befektetési termékek értékesítése során társaságunk nem veszi figyelembe a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait. Ennek oka az, hogy a társaságunk által értékesített biztosítási alapú befektetési termékeket előállító valamennyi biztosító még nem tette közzé a fenntarthatósági kockázatok által az általa kínált biztosítási termékek hozamára gyakorolt valószínű hatások értékelésének eredményeit. Ennek megtörténtét követően társaságunknak a biztosítási alapú befektetési termékek értékesítése során szándékában áll figyelembe venni a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait.

Befektetés

Közép és hosszú távú befektetési céljai megvalósítására kínál megoldásokat a megtakarítás és a befektetés.

Mennyire fontos Önnek, hogy a már meglévő befektetései a legoptimálisabban működjön? Vagy ha újabb befektetést szeretne , az igényeihez, elképzeléséhez legjobban megfelelőt megtalálja? Szakembereink segítenek kiválasztani egy testreszabott megoldást a piaci kínálatból!

E három elvárásból egy befektetésnél csak kettő teljesülhet a harmadik rovására. Ha azt szeretné, hogy a befektetése biztonságos legyen és hozzáférhető, akkor a magas hozam elvárás nem teljesül, ez esetben a bankszámlán helyezheti el a pénzét. Ha Önnek a hozam és biztonság fontos, akkor lekötött befektetés ajánlott. Amennyiben a hozzáférhetőség és a hozam az elsődleges, a tőzsdei befektetést válassza.

Tőzsdei részvény vagy kötvény?

„A kockázat ára a hozam” Egy befektetésnél minél nagyobb kockázatot vállal, annál nagyobb a lehetősége a magas hozam elérésének. A részvény befektetés hozamát elsősorban a részvénypiacok alakulása határozza meg. Ez pedig nem csak a gazdasági folyamatoktól, hanem a kereslet-kínálat alakulásától függ, amit a befektetők érzékenysége és a spekuláció is befolyásol.

Részvény befektetéssel kapcsolatos törvényszerűség, hogy csak azt a tőkét fektessük be, amire nincs szükségünk rövid távon, valamint közép és hosszútávon a legmagasabb hozamot a részvényekkel lehet elérni. A részvény befektetés kockázatát csökkentheti azzal is, ha többféle részvénybe fektet, vagy befektetési alapot választ, ahol az alapkezelő nagyobb tőke befektetéssel előnyösebben tudja az alap összetételét kialakítani.

Több tényező határozza meg a külföldi részvényekbe történő befektetésünk hozamát: a részvényindexek alakulása, ill. a forintnak az adott devizával szembeni árfolyamának a változása - európai részvények esetén az euróhoz képesti változás. Tehát a részvényindex és a két devizanem árfolyamváltozása.

A kötvénybe történő befektetésnél kisebb kockázatot vállal, ennek nagyságát az dönti el, hogy vállalati kötvényt vagy államkötvényt vásárol. Mindkettőre jellemző, hogy egy évnél hosszabb távra vásárolható és éves kamata van, amit befolyásol a jegybanki alapkamat és a hosszú távú gazdasági és piaci elvárások. A vállalati kötvénynél a biztonságot az adja, ha multi cég kötvényét vásárolja.

Saját befektetésével kapcsolatban kérje pénzügyi tanácsadónk segítségét, hogy az Ön számára legmegfelelőbb megoldást találják meg céljai megvalósításához.