Takács Gábor 1944-2004

Szeretettel emlékezünk mindenkori "Tiszteletbeli Kapitányunk"- ra, aki a Rombusz alapítója volt 1992-ben. Szinte mindenki találkozik élete során megmagyarázhatatlan és érthetetlen, mégis paradox módon magától értetődő misztikus kapcsolódásokkal. Így volt ez kapitányunkkal is. Az Ő életében a hajózás fogalma fonódik össze a biztosításéval. Gábor hajósként kezdte felnőtt életét, melyet hosszú évekig folytatott is, majd a rendszerváltás után a biztosítási szakmánál "kötött ki".

Érdekes a párhuzam, hiszen a biztosítás a hajózás kapcsán jött létre. Új "hajóra" szállt tehát. Erőskezű kapitányként kormányozta a Rombuszt és mutatta az irányt a kikötők felé a szakma hullámait mindig uralva. Mutatta az irányt akkor is, amikor próbára tették Őt a változó időjárás viszontagságai. Felelősséggel hozott döntést mind szerettei, mind legénysége érdekében.

Erős, karakteres személyisége tiszteletet parancsolt. Előrelátó, precíz és gondoskodó vezető volt, s ugyanilyen családapa. A munka fáradalmait a természet csodálásával és tanulmányozásával pihente ki. Szerette a természetet. Gyakran járt vadászni és horgászni, vagy csak egyszerűen barangolni az erdőben hűséges kutyájával. Tapasztalatait atyai szeretettel és baráti jóakarattal osztotta meg környezetével.

Tudásszomja az évek során mit sem kopott. Kényesen ügyelt arra, hogy tőle telhetően a legfelkészültebb legyen szakmailag, ezért folyamatosan képezte magát és ezt elvárta kollégáitól is. Úttörője volt a Független Alkuszok Magyarországi Szövetsége létrehozásának - mely szövetség ma már a legerősebb érdekképviseleti szervezet az alkusz szakmában -, majd később elnökségi tagja egészen betegségéig, ami tőlünk is elragadta. Hisszük, hogy ott van Gábor láthatatlan aláírása minden céges papírunkon.

S mi mindörökké látni is fogjuk...